Het Peppol-netwerk maakt het mogelijk om wereldwijd elektronische facturen te versturen en te ontvangen

Belangrijkste eigenschappen van het Peppol netwerk zijn:

  • Eenvoudig in gebruik

  • Lage kostprijs

  • Garandeerde aflevering van facturen

  • Veilig

  • Gebaseerd op internationale standaarden

Het Peppol-netwerk is gebouwd op 3 pijlers:

Een “gele” gids waarin je alle bedrijven kan vinden die op het Peppol netwerk zijn aangesloten. Belgische bedrijven zijn met hun ondernemings- en/of BTW-nummer ingeschreven.

Access Points geven je toegang tot het beveiligde netwerk om facturen te versturen en te ontvangen. Vergelijk zo een “Access Point” met je telefoonmaatschappij die je toegang geeft tot het mobiele netwerk.

Het UBL-formaat: facturen worden opgemaakt volgens een internationale standaard. Dit biedt de garantie dat je ontvanger de facturen zonder problemen kan ontvangen en verwerken. De meest voorkomende softwarepakketten kunnen dan ook met deze standaard overweg.

Lees meer

Het Peppol-netwerk werkt volgens het “Connecteer één keer, connecteer naar iedereen” principe

Dat wil zeggen dat je als verzender je Access Point kiest dat best aan je behoefte voldoet. Je hoeft er geen rekening mee te houden bij welke Access Points je klanten zijn aangesloten. Het netwerk zorgt er automatisch voor dat je factuur naar het Access Point van je klant wordt verstuurd. Vergelijk het met je telefoon. Met een abonnement bij één maatschappij kan je met iedereen telefoneren ongeacht of je correspondent bij dezelfde maatschappij is aangesloten of niet.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Als je als leverancier facturen verstuurt naar je klanten :

Als je als klant facturen ontvangt van je leveranciers :

Mocht je hierbij nog vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren via info@peppolinbelgium.be.